210 9606084 6974357860 Ροδόπης 21, Γλυφάδα 16675. Υποκατάστημα: Μιαούλη 27, Γλυφάδα 16675 epipaidonergo@gmail.com
hero image

 

Επί Παίδων Έργο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών - Γλυφάδα


Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

 

Μπούκα Χρυσούλα

Η Μπούκα Χρυσούλα είναι Εργοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής του τμήματος Εργοθεραπείας με μεταπτυχιακές σπουδές σε εξέλιξη, «MSc Rehabilitation». Είναι έγγαμη με δύο παιδιά.

Είναι πιστοποιημένη τόσο στην αξιολόγηση όσο και τη θεραπεία της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης S.I.T., στην αξιολόγηση και παρέμβαση στη δυσγραφία ενώ έχει παρακολουθήσει το θεωρητικό μέρος της μεθόδου Νευροεξελεκτικής Αγωγής N.D.T. Bobath. Εργάζεται κυρίως ως παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια με εκπαίδευση στο εποπτικό τριετές σεμινάριο στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία.

 

Εργάζεται με παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας, διαγνωστικής κατηγορίας ΔΑΦ, εγκεφαλική παράλυση, ΔΕΠΥ, νοητική υστέρηση, μαθησιακές δυσκολίες τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί και με ενήλικες. Κατά το πλαίσιο της κλινικής άσκησης και της πρακτικής της ως ασκούμενη Εργοθεραπεύτρια έχει απασχοληθεί στο Γ.Ν.Α. Ασκληπιείο Βούλας, στην ΑμΚΕ ΑΝΟΔΟΣ Κέντρο Ημέρας, στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας αναπήρων παιδιών Βούλας, στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, σε κέντρα ειδικών θεραπειών ενώ πρόσφατα έλαβε μέρος ως Εργοθεραπεύτρια, ως μέλος των Ειδικών Επιτροπών Αξιολόγησης στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία».
 

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων σχετικά με την επιστήμη της Εργοθεραπείας όπως: Συμβουλευτική και Κοινωνιολογία για όλους, Παιδοψυχολογία, Σχολική Ψυχολογία, Μαθησιακές Δυσκολίες και δεξιότητες συμβουλευτικής για Ειδικούς και Εκπαιδευτικούς, εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας και εκπαιδευτικές προσεγγίσεις για άτομα με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, Εφηβική Κατάθλιψη- Αναγνώριση Παραπομπή στο Ε.Α.Π., Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος – Λογοθεραπευτική & Εργοθεραπευτική Προσέγγιση στο Aegean College.
Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες-ΔΕΠΥ-Αυτισμός στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Εξειδίκευση σε θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Μαθησιακές Δυσκολίες, Θεωρία και Πράξη στην Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ, Ενταξιακή Εκπαίδευση, Αυτισµός Κλινική εικόνα & Διαχείριση συμπεριφορών Γραφοκινητικές δεξιότητες, Ειδική Αγωγή και Παράλληλη Στήριξη. Διεπιστημονικό Σεμινάριο Καλής Πρακτικής, Σχολική Ετοιμότητα, Ψυχολογικές Προσεγγίσεις του Παιδικού Σχεδίου, Η Μουσική Αγωγή στη Προσχολική και Σχολική Ηλικία, Εκπαίδευση στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς (ΑΒΑ).

Η φιλοσοφία μας
Η αγάπη για τα παιδιά και η πίστη ότι επενδύοντας σε ένα παιδί, θέτοντας τις απαραίτητες βάσεις για να είναι ευτυχισμένο, μακροπρόθεσμα αυτό οδηγεί σε ένα πολύπλευρα ολοκληρωμένο ενήλικα.